Transrektalni UZV prostate i konzultacije

-25%
39,82 €
53,09 €
-25%
53,09 € 39,82 €
Ponuda istekla

Važnost UZV prostate u preventivi i ranom otkrivanju bolesti prostate i prije pojave simptoma!
Kod muškaraca iznad 40 godina zamjećuje se značajan rast različitih bolesti prostate. Zato je jako važno da muškarci radi očuvanja zdravlja redovito obave određeni pregledi, a to se naročito odnosi na pretragu kao što je UZV prostate.
UZV prostate mogu se otkriti tumori prostate – zločudne promjene kao što je rak prostate (karcinom prostate) prije nego se pojave simptomi ili dobroćudno povećanje prostate – dobroćudna hipertrofija prostate (adenom prostate).

Transrektalni ultrazvuk prostate (TRUS) je ultrazvuk prostate koji omogućuje precizne punkcije prostate (biopsija prostate) pod kontrolom ultrazvuka. Tako provedena punkcija prostate je skoro bezbolna i precizna. Obično se tankom iglom uzima 8 do 12 uzoraka tkiva prostate. Nakon tako postavljene dijagnoze može se planirati liječenje raka (kacinoma) prostate. Takav direktni kontakt sonde omogućava vrlo preciznu analizu prostate i otkrivanje različitih bolesti prostate.

Kod akutne upale prostate – akutni prostatitis prostata postaje velika, grube strukture, bolna na pipanje, a javljaju se i ostali simptomi upale prostate – bolno mokrenje s pečenjem, nemogućnost izmokravanja, visoka temperatura. Pod kontrolom transrektalnog ultrazvuka moguće je drenirati ciste i apscese (gnojne nakupine) u prostati. Kronična upala prostate ostavlja u prostati kalcifikate, ciste, ožiljke.

Transrektalni ultrazvuk  prostate odlično pokazuje i mokraćni mjehur pa je moguća detaljna analiza stijenke mokraćnog mjehura kod različitih simptoma od strane mokraćnog mjehura.
Kada se govori o simptomima upale mjehura onda se često izjednačavaju muškarci i žene. Činjenica je da su simptomi upale mjehura česti kod žena jer su kod njih i upale mjehura česte zbog kratke mokraćne cijevi.
Kod muškaraca najčešće se radi o simptomima upale prostate, sjemenih mjehurića, a ponekad i testisa ili upale uretre, a vrlo rijeto su simtomi upale mjehura u muškaraca znak bolesti samog mjehura.
Ovdje treba nagasiti da se i polipi te rak mokraćnog mjehura (karcinom mokraćnog mjehura) mogu otkriti u ranoj fazi bolesti.

Poliklinika Kvarantan”  koncipirana je kao ustanova koja može kompletno dijagnostičkički i terapijski zbrinuti sve bolesnike iz područja unutarnjih bolesti. Važno je naglasiti da prim.dr. Marino Kvarantan nakon što su gotovi svi nalazi još jednom porazgovara s pregledanicima, objasni nalaze, pruži usmene i pismene upute o lijekovima, dijetama ili ostalim terapijskim postupcima. Otvorena je i mogućnost dodatnog telefonskog ili e-mail konzultiranja.

"Rak prostate javlja se u 5-7 % muškaraca starijih od 50 godina života. Učestalost pojave ove bolesti raste s dobi muškaraca."
prim.dr. Marino Kvarantan, specijalist internist

Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
  • Ponuda uključuje: transrektalni ultrazvuk prostate, konzultacije.
  • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje.
  • Najava unaprijed na 01/2304-320.
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!

Poliklinika Kvarantan

Poliklinika Kvarantan koncipirana je kao ustanova koja može kompletno dijagnostički i terapijski zbrinuti sve bolesnike iz područja unutarnjih bolesti. Poseban naglasak je na zbrinjavanju složenih bolesnika koji uzimaju puno lijekova te nastojanju da se izabere racionalna kombinacija lijekova.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak i srijeda od 15 do 20 sati utorak, četvrtak i petak od 9 do 15 sati

Adresa i kontakt:

Njegoševa ulica 4A, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: 098/ 323 243, 01/ 2304 320
poliklinika.kvarantan@gmail.com
http://poliklinika-kvarantan.hr/