Priprema kože lica za proljeće

Priprema kože lica za proljeće

Proljeće je stiglo, a s njim i priprema kože za sunčane i tople dane. S dolaskom lijepih, proljetnih dana mijenja se i stanje naše kože. 
Temperaturne razlike su velike, a njega kože i make up koji nam odgovara zimi, neće više odgovarati s dolaskom sunčanih dana. 
Tijekom zime na koži se skupljaju mrtve stanice koje je potrebno odstraniti s lica uz pomoć peelinga. Eksfolijacija je proces kojim omogućuje unos hranjivih sastojaka i koji će s lica ukloniti mrtve stanice. Proljeće nam donosi toplije dane, a s njima i naša koža se pretvara iz suhe u vrlo suhu kožu, kojoj je potrebna kvalitetna njega. Stoga, proljeće je pravo vrijeme da dosadašnju kremu zamijenite za laganiju hidratantnu kremu koja neće dodatno zamastiti kožu. Osim zamjene kreme, proljeće je idealno vrijeme i za zamjenu pudera. Prilikom odabira preparata za njegu u proljeće, kao i odabira tretmana valja imati na umu da je koža sastavljena od vode koja se svakodnevno gubi, a s godinama se udio vode u koži drastično smanjuje. Tako dječja koža sadrži oko 70% vode, dok ona odrasle osobe sadrži manje od 50%. Proljeće je vrijeme za tretmane kvalitetnog čišćenja lica, mikrodermoabraziju i tretmane anti aginga.

Važnost njege kože u proljeće
Činjenica je da je koža lica, kao i koža ruku najizloženiji dio tijela , a s padom temperature tijekom zime opada stupanj vlage u zraku, pa tako koža gubi na elastičnosti. Zbog velike izloženosti vanjskim faktorima oštećuje se rožnati sloj kože i dolazi do gubitka masnoće i vlažnosti. Uloga lipida iznimno je važna jer upravo oni koži daju mekoću i gipkost. Stoga je u proljeće iznimno važno jačati hidrolipidni i rožnati sloj kože. Tako štitimo kožu od pretjeranog isušivanja i pojava prvih bora. Stoga Vam predlažemo tretmane dubinskog mehaničkog čišćenja lica, mikrodermoabrazije i tek nakon toga određeni anti-aging tretman, ako Vam treba.

Autor teksta : Dijana Vuković, Mexico Sun Day Spa