Magnetska rezonanca vratne (cervikalne) kralježnice

-25%
159,27 €
212,36 €
-25%
212,36 € 159,27 €
Ponuda istekla

Ukočenost i bol u vratu vrlo su česte tegobe, koje se javljaju u svakoj životnoj dobi!
Dugotrajno opterećivanje vrata tijekom sjedenja s nagnutom glavom ili vožnje u automobilu prvo umori mišiće, a zatim ih ukoči. Bolovi u vratu mogu nastati i kao posljedica ozljede vrata, najčešće u automobilskim nesrećama - brzi i nagli trzaj vrata naprijed pa nazad rastežu meko tkivo iznad granice dopuštenog. Postoje i bolesti koje sa sobom nose bol u vratu kao što su reumatoidni artritis, ali i menigitis. Zato je važno razlikovati blagu, uglavnom bezopasnu bol, i akutnu, koja može biti opasna za zdravlje.

Magnetska rezonancija (MR) je neinvazivna radiološka metoda slikovnog prikaza presjeka tijela ili organa. Pri MR pregledu ne koristi se ionizirajuće zračenje. Za nastanak slike kod MR-a koristi se snažno magnetsko polje u koje se smješta pacijent, radiofrekventni valovi koji daju energiju, te računala pomoću kojih dobivamo sliku struktura u unutrašnjosti tijela. MR pregled se koristi kada se očekuje da će se dobiti više informacija u odnosu na druge dijagnostičke metode. MR pregled može zahtijevati primjenu kontrastnog sredstva intravenski ili u zglob. Kontrastna sredstva za MR pretragu su gadolinijska kontrastna sredstva i uglavnom ne izazivaju alergijske reakcije.

Snimanje se vrši u tunelu MR uređaja, a u čitavoj prostoriji se nalazi snažno magnetsko polje. Pri snimanju se čuje buka rada MR uređaja zbog čega pacijent može imati slušalice na ušima. Na dio tijela koji se snima postavlja se zavojnica, dio uređaja koji se koristi za odašiljanje i primanje signala. Pri pregledu se pomični stol na kojem leži pacijent pomiče u tunel MR uređaja tako da snimani dio bude u središtu tunela. Pacijent je za vrijeme pregleda sam u prostoriji MR uređaja, ali u dogovoru s radiološkim osobljem može uz pacijenta biti netko u pratnji.

Znanjem i dugogodišnjim iskustvom svojih djelatnika, djelom stečenim i u inozemstvu, Dijagnostika 2000 postala je centar izvrsnosti, zasnovan na svjetskim standardima organizacije rada, prvenstveno u radiološkoj struci, uz neprestano praćenje i usavršavanje najsuvremenijih dijagnostičkih metoda.

Mi smo prva privatna dijagnostička ustanova u Hrvatskoj koja je bila opremljena aparatom za magnetsku rezonanciju (MR), još 1996. god, a danas posjedujemo najsuvremeniji aparat – MR AVANTO marke SIEMENS.

Prednosti MR snimanja:

MR ne koristi ionizirajuće zračenje

Bolji prikaz mekotkivnih struktura u odnosu na druge radiološke metode

Kontrastno sredstvo uglavnom ne izaziva alergijske reakcije"Uzroci bolova u vratu mogu biti brojni, stoga je važno napraviti kvalitetne pretrage kako bi se ustanovila točna dijagnoza."
dr. med. Bojan Jernej, specijalist radiolog

Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
  • Ponuda uključuje: MR vratne (cervikalne) kralježnice.
  • Postupak snimanja magnetskom rezonancom traje 30min.
  • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje.
  • Najava 2 dana unaprijed na 01/4556-282.
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!

Dijagnostika 2000 - Poliklinika za radiologiju i neurologiju

Znanjem i dugogodišnjim iskustvom svojih djelatnika, djelom stečenim i u inozemstvu, Dijagnostika 2000 postala je centar izvrsnosti, Zasnovan na svjetskim standardima organizacije rada, prvenstveno u radiološkoj struci, uz neprestano praćenje i usavršavanje najsuvremenijih dijagnostičkih metoda.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak - Petak: 8-16h

Adresa i kontakt:

Martićeva ulica 63A, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: 01/4556-282, 01/4640-902
info@dijagnostika2000.hr
http://www.dijagnostika2000.hr/