Holter EKG - Cjelodnevno praćenje rada srca za postavljanje precizne dijagnoze

-25%
39,82 €
53,09 €
-25%
53,09 € 39,82 €
Ponuda istekla

Trebate preciznu dijagnozu rada srca?
Holter EKG-a je poseban postupak praćenja rada srca u toku 24h. Korisniku se postavlja mali aparat oko struka, elektrode se pričvrste na prsa i korisnik nastavlja sa svojim uobičajenim aktivnostima.

Glavne indikacije za snimanje Holter EGK-a su aritmija, osjećanja lupanja srca, preskakivanja srca, bolovi u prsima, analiza rada elektrostimulatora srca – pacemaker. Nakon što su elektrode zaljepljenje i uređaj uključen ispitanik nastavlja sa svojim svakodnevnim životom. Slijedi 24h  nošenje uređaja nakon čega se uređaj skida i dobiveni podaci se analiziraju u računalu. Na snimkama jasno se vidi pojava fibrilacije atrija, ventrikularnih ekstrasistola (VES), supraventrikularnih ekstrasistola (SVES) i drugi oblika aritmija i blokova.

Za vrijeme nošenja 24h ili 48h Holter EKG-a korisnik nastavlja sa svojim uobičajenim aktivnostima (posao, fizičke aktivnosti, spavanje, uzimanje lijekova) i navikama (pušenje, konzumacija kave). Čak se preporučuje izlaganje stresnim situacijama kako bi se registrirao mogući poremećaj ritma koji se pojavljuje u takvim okolnostima.

Prema uputama liječnika korisnik vodi kraći dnevnik "Dnevnik pacijenta" o aktivnostima u toku dana. Za vrijeme snimanja Holter EKG-a važno je da korisnik vodi dnevnik svih svojih aktivnosti kako bi se pokušala povezati uzročno-posljedična veza između pojavljivanja simptoma i aktivnosti.

Aparat snima 3 EKG kanala koji se izaberu, najčešće V1,V3,V5. Zapis EKG-a se preko memorijske kartice prebacuje na računalo na temelju čega liječnik analizira slijedeće funkcije: srednja srčana frekvencija, depresija ST segmenta, poremećaji srčanog ritma, pauza, QTc interval i varijabilnost srčane frekvencije kao neovisan dijagnostički pokazatelj. Na ovaj se način ostvaruje objektivan uvid u stanje srčanog mišića i njegovog rada, što se koristi kod određivanja daljnjeg ispitivanja ili liječenja. 

"Holter EKG postupak je potpuno bezbolan i nema nikakvih kontraindikacije za zdravlje pacijenta."
prim.dr. Marino Kvarantan, specijalist internist

Napomene

  • Ponuda uključuje: 24h  nošenje Holter EKG uređaja, računalna obrada i analiza podataka, nalaz, konzulatcije.
  • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje.
  • Najava unaprijed na 01/2304-320.
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!
  • VAŽNO! Za vrijeme nošenja Holter EKG-a korisnik treba izbjegavati kupanje u bazenu, kadi, te tuširanje.
  • Moguće zatražiti i 48h nošenja Holter EKG uređaja uz nadoplatu u poliklinici.

  Poliklinika Kvarantan

  Poliklinika Kvarantan koncipirana je kao ustanova koja može kompletno dijagnostički i terapijski zbrinuti sve bolesnike iz područja unutarnjih bolesti. Poseban naglasak je na zbrinjavanju složenih bolesnika koji uzimaju puno lijekova te nastojanju da se izabere racionalna kombinacija lijekova.

  Radno vrijeme:

  Ponedjeljak i srijeda od 15 do 20 sati utorak, četvrtak i petak od 9 do 15 sati

  Adresa i kontakt:

  Njegoševa ulica 4A, Zagreb, Hrvatska | Karta
  Telefon: 098/ 323 243, 01/ 2304 320
  poliklinika.kvarantan@gmail.com
  http://poliklinika-kvarantan.hr/