EEG sa psihostimulansom

-25%
49,77 €
66,36 €
-25%
66,36 € 49,77 €
Kupi

Elektroencefalografija je neinvazivna, bezbolna dijagnostička metoda za ispitivanje aktivnosti mozga.
Metoda se temelji na registraciji električnih potencijala mozga koji se registriraju u formi valova. Analizira se frekvencija valova u jednoj sekundi, njihov oblik i amplituda.
Svako odstupanje od normale ima svoje određeno dijagnostičko značenje.

Elektroencefalografsko ispitivanje možemo podijeliti na dva dijela: na neurološki i neuropsihološki dio.

Neurološki dio
U neurološkom dijelu vrše se ispitivanja za potrebe psihološke i psihijatrijske dijagnostike. Na neurološki dio EEG ispitivanja šalju se pacijenti kod kojih je na temelju anamneze i kliničke slike postavljena sumnja na epilepsiju i druge poremećaje svijesti, glavobolju, tumore mozga, ozljedu glave sa mogućom ozljedom mozga, krvarenja u mozgu, krvarenja ispod i iznad moždanih ovojnica, poremećeno održavanje ravnoteže, upale mozga i moždanih ovojnica, poremećaj spavanja, praćenje primijenjene terapije i neki metabolički poremećaji.

Neuropsihološki dio
U neuropsihološkom dijelu vrše se ispitivanja za potrebe psihološke i psihijatrijske dijagnostike. Analizira se promjena frekvencije i amplituda EEG valova tijekom snimanja.
Neuropsihološki dio EEG-a temelji se na saznanju da svaki psihički podražaj koji može biti vanjskog ili unutarnjeg uzroka (u čovjeku) ima svoj korelat u mozgu, koji se manifestira u elektroencefalogramu tijekom snimanja.
Na ovaj dio EEG-a šalju se pacijenti s psihičkim poremećajima: poremećaj pažnje, poremećaj koncentracije, ADHD, neurotski poremećaji i poremećaj motorike kod onih ispitanika kod kojih je objektivni neurološki nalaz u granicama normale.
Nalaz neuropsihološkog dijela EEG-a omogućava nalaženje uzroka psihičkih poremećaja i u korelaciji sa psihološkim nalazom omogućava sigurnije postavljanje dijagnoze, a time i poduzimanje adekvatne terapije.
Za potrebe psihološke i psihijatrijske dijagnostike potrebno je uz neuropsihološki dio obavezno učiniti neurološki dio EEG ispitivanja zbog mogućih postojanja organskih promjena u mozgu koje mogu izazvati psihičke poremećaje.

Kada je korisno raditi EEG:

 • kod sumnje na epilepsiju te kod praćenja terapije epilepsije
 • kod upala mozga (meningitisa i encefalitisa)
 • kod tumora mozga, povrede mozga
 • demencije
 • praćenja komatoznih stanja te potvrde moždane smrti
 • poremećaja spavanja, npr. narkolepsije

U dijagnostičke svrhe može se višekratno ponavljati i na taj način pratiti promjene funkcionalnog stanja živčanog sustava mozga.
Pretraga je bezbolna i neinvazivna.

Poliklinika Kocijan-Hercigonja za neurologiju, psihijatriju, medicinu rada i športa i internu medicinu osnovana je 2003. godine. Osnivačica i direktorica prof.dr.sc. Dubravka Kocijan-Hercigonja renomirani je i svjetski priznati stručnjak s područja neuropsihijatrije, posebice dječje psihijatrije.

"Od dijagnostičke vrijednosti kod glavobolja a osobito dijagnostičko značenje, EEG pretraga ima kod epilepsije, encefalopatija različitog uzroka, demencije kao i drugih neuroloških poremećaja."
prim.dr.sc. Božidar Faber, neuropsihijatar

Napomene

 • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
 • Ponuda uključuje: EEG sa psihostimulansom.
 • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje.
 • Najava 5 dana unaprijed na 01/3646-817.
 • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
 • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!
 • U poliklinici su Vam još dostupni:
  dr.med. Biserka Marković - neuropsihijatar, psihoterapeut
  dr.med. Rajka Rigler - psihijatar
  prof. Vesna Hercigonja - Novković - defektolog, psihoterapeut
  dr.med.Slavko Trontl - neurolog

Poliklinika Kocijan Hercigonja

Poliklinika Kocijan Hercigonja, osnovana je 2003. pod nazivom Poliklinika za Neurologiju i psihijatriju, te 2007. godine proširuje svoju djelatnost i time mijenja naziv u Polikliniku za neurologiju, psihijatriju, medicinu rada i športa i internu medicinu Kocijan/Hercigonja. Poliklinika nudi specijalističke preglede i medicinske usluge s područja psihijatrije, psihoterapije i neurologije, interne medicine – kardiologije te time pruža cjelovitu zdravstvenu uslugu od prevencije i dijagnostike do liječenja. Imperativ na kojima temelji svoje poslovanje je individualiziran pristup svako klijentu.

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak 08-20h

Adresa i kontakt:

Lipovečka ulica 17, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: 01/3646-817
kocijanhercigonja@inet.hr
http://www.kocijan-hercigonja.com/