THD metoda (transanalna hemoroidalna dearterijalizacija) liječenja hemoroida u Poliklinici K-centar!

-20%
7.120,00 Kn
8.900,00 Kn
-20%
8.900,00 Kn 7.120,00 Kn
Ponuda istekla

Hemoroidi su jedan od najčešćih zdravstvenih problema suvremenog čovjeka. Smatra se da svaka druga osoba poslije pedesete godine života ima probleme s hemoroidima, najčešće u obliku učestalih krvarenja i bolova. Ponekad se mogu javiti i ozbiljnije komplikacije kao što su teška anemija, tromboza i infekcija. Zbog toga hemoroide treba liječiti. Pritom se koriste različite metode, od krema i čepića do operativnih tehnika. Nažalost, liječenje u većini slučajeva ne daje trajne rezultate i tegobe se najčešće vraćaju. S druge strane operativne metode liječenja mogu imati ozbiljne nuspojave, a poznato je i to da su bolovi nakon operacije izrazito jaki i traju više tjedana. Značajna novost u liječenju hemoroida je uvođenje novih metoda ( THD i HALL ), koje se temelje na novom konceptu liječenja u kojem se ne diraju hemoroidi već se podvezuje arterijski ulaz u „šant“, i time zaustavlja punjenje hemoroida krvlju što rezultira trajnim nestankom tegoba.

Poliklinika K-centar iz Zagreba među prvima je u regiji uvela THD ili punim imenom: Transanalna hemoroidalna dearterijalizacija i tako učinila ovu najsuvremeniju metodu liječenja hemoroida dostupnom našim građanima. Riječ je o neinvazivnoj metodi kojom se bez operacije trajno rješavaju problemi vezani s proširenim hemoroidalnim čvorovima.

THD metoda je neinvazivan zahvat koji se provodi ambulantno, nema potrebe za bolničkim liječenjem, a većina pacijenata se već nakon nekoliko dana može vratiti normalnim dnevnim aktivnostima. Posebnim instrumentom, koji ima Doppler sondu locira se otvoreni „šant“ te podveže arterijski ulaz u šant. Dakle nema rezanja niti krvarenja, zahvat se može učiniti i bez anestezije no kako je analno područje jako osjetljivo u Poliklinici K-centar najčešće zahvat izvodimo u kratkoj intravenskoj anesteziji ili potenciranoj lokalnoj analgeziji. Podvezivanjem arterijskog ulaza u „šant“ spriječili smo dotok krvi što će kroz nekoliko tjedana po zahvatu dovesti do smanjenja hemoroidalnih jastučića na normalnu veličinu i prestanka svih simptoma. U tom periodu je vrlo važno održavati redovitu, meku stolicu, zbog čega pacijentima preporučamo piti 1 veliku žlicu Parafinskog ulja svaku večer kroz mjeseca dana. Parafinsko ulje se ne resorbira, već prođe kroz crijeva „odnoseći“ sa sobom stolicu i podmazujući crijevo što olakšava pražnjenje. Budući da se ne resorbira, nema opasnosti od štetnog djelovanja. S obzirom na to da se THD zahvatom ne diraju hemoroidi, već se podvezivanjem arterijskog ulaza u „šant“ sprečava punjenje hemoroida, što je i glavni uzrok hemoroida, potrebno je proći nekoliko tjedana da se hemoroidi „isprazne“ i smanje na normalnu veličinu čime nestaju svi simptomi. Upravo zbog toga što ovim zahvatom rješavamo uzrok problema, učinak je trajan, a komplikacije izuzetno rijetke. Prema dosadašnjem iskustvu postotak recidiva nakon THD zahvata je ispod 3 %. Velika prednost je i činjenica da su bolovi nakon zahvata neusporedivo manji i traju znatno kraće nego nakon operacije.

Još jedna od prednosti ovog zahvata je to što nije potrebna nikakva prethodna priprema niti obrada, jer se pregled učini neposredno prije zahvata i dio je postupka. Dovoljno je javiti se u Polikliniku K-centar.

Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
  • Ponuda uključuje: pregled, THD metodu liječenja hemoroida i anesteziju
  • Najava po primitku kupona na broj 01/6391-561
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Ukoliko pregled pokaže da niste kandidat za THD metodu, u poliklinici plaćate samo pregled s 10% popusta (redovna cijena je 890 kn), a od portala eKlinika.hr dobivate povrat novca cijene kupona
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!

Poliklinika K-centar

Poliklinika K-centar osnovana je s ciljem da se građanima omogući vrhunska zdravstvena usluga u liječenju i prevenciji kroničnih bolesti ( osteoporoze, osteoartritisa, kroničnih srčanih bolesti, proširenih vena i hemoroida) na jedenom mjestu, uz primjenu najnovijih medicinskih metoda i timski rad stručnjaka različitih specijalnosti te time ispuni praznina u zdravstvenom sustavu.

Radno vrijeme:

Adresa i kontakt:

Ulica Vrbik I 8a, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: 01/6391-561
k-centar@k-centar.hr
http://k-centar.hr/