Pregled i ultrazvuk kukova za djecu!

-41%
35,17 €
59,73 €
-41%
59,73 € 35,17 €
Ponuda istekla

Poremećaj kukova najčešća je prirođena deformacija. Gotovo svako 25. dijete ima određeni stupanj razvojnog poremećaja kukova. Ukoliko se poremećaj prepozna na vrijeme, liječenje će u većini dovesti do potpunog izlječenja, bez trajnih negativnih posljedica.

Ultrazvuk kukova je vrlo jednostavna, bezbolna i bezopasna pretraga koja pouzdano otkriva radi li se o iščašenju, a potom se određuje i stupanj. Preporučuje se za svu novorođenčad i malu dojenčad u prvih šest tjedana života, bez obzira na nalaz kliničkog pregleda kukova. 

Simptome nije uvijek moguće uočiti klinički, već je potrebno učiniti ultrazvuk.  Liječnik će pažljivo pregledati sve vidljive strukture u kuku i zabilježiti međusobne anatomske odnose.

Liječenje

Liječenje poremećaja kukova ovisi o stupnju poremećaja. Većina poremećaja kod beba se vrlo uspješno liječi ortopedskim pomagalom koje drži noge bebe u položaju koje pomaže normalnom razvitku kukova. Potrebne su redovite kontrole, u pravilu svaka dva tjedna, uz korekciju položaja jer beba raste. Kako je potencijal izlječenja najveći u dobi djeteta do drugog mjeseca života, prvi pregled ortopeda i ultrazvuk se preporučaju upravo do te dobi. Što je dijete starije, mogućnosti i očekivani uspjeh liječenja su manji. Operacijsko liječenje je rijetko potrebno, a rezervirano je za teške poremećaje kukova.

Ultrazvuk kukova uključuje

● ultrazvuk kukova

● liječnički pregled i nalaz

Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje!
  • Ponuda uključuje: Pregled i ultrazvuk kukova za djecu .
  • Najava 2 dana unaprijed na brojeve: Zagreb - 01 481 9950, Velika Gorica - 01 626 6804, Ivanić Grad - 01 282 0144
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!

Poliklinika Zahi

Poliklinika Zahi specijalizirana je za ginekologiju, porodništvo i urologiju, internu medicinu i dermatovenerologiju. Nudi sve vrste pregleda i pretraga te manjih zahvata s navedenih područja medicine, a provode se i odgovarajuće terapije. Poliklinika je opremljena najsuvremenijom opremom i aparatima.

Radno vrijeme:

Po dogovoru.

Adresa i kontakt:

Ulica Matije Mrazovića 6, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: 01/4819-950
poliklinika-zahi@hi.t-com.hr
http://www.poliklinika-zahi.hr/