Estetsko povećanje dojki Polytech okruglim silikonskim implantatima!

-12%
18.500,00 Kn
21.000,00 Kn
-12%
21.000,00 Kn 18.500,00 Kn
Ponuda istekla

AUGMENTACIJA ILI POVEĆANJE GRUDI

Estetsko povećanje ili augmentacija grudi spada u najčešće izvođene estetske zahvate u svijetu. Povećanje grudi se vrši sa silikonskim implantatima. Postoji nekoliko izuzetno kvalitetnih proizvođača implantata u svijetu, a u poliklinici Ostojić se koriste isključivo implantati njemačkog proizvođača Polytech Health & AestheticsNavedeni implantati imaju najveći izbor različitih oblika i veličina, najmanji postotak komplikacija, pa su zbog toga najzastupljeniji u svijetuTo konkretno znači da implantati ne mijenjaju početni oblik (oni su „form stable“), da je struktura implantata potpuno ista danas i za 30-ak godina unaprijed. Najnovije generacije silikonskih umetaka su punjene kohezivnim silikonskim gelom, sadrže mikrohrapavu, teksturiranu ovojnicu, pri čemu je promjer svake pore na površini implantata različit, što organizmu omogućuje izvrsno prianjanje ili adherentnost implantata. To znači da su implantati vrlo biokompatibilni. 

Sigurno je dokazano da implantati nisu kancerogeni, odnosno da ne povećavaju rizik od raka dojke. Također, pacijentice nemaju nikakvih restrikcija u kasnijem životu, poput leta avionom i slično. Što se tiče sportskih aktivnosti, sve se mogu primjenjivati 2 mjeseca nakon zahvata , a neke sportske aktivnosti se mogu primijeniti i znatno ranije.

Okrugli implantati obilnije ispunjavaju gornji pol dojke, stoga dojka izgleda okruglo tijekom prvih nekoliko postoperativnih godina. Tijekom procesa starenja, kao rezultat gravitacije i starenja kože, gornji pol dojki postaje prazniji, jer se implantati spuštaju prema dolje. Velika prednost okruglih implantata u odnosu na anatomske implantate je da eventualno okretanje ili rotacija okruglog implantata u džepu ne uzrokuje promjenu oblika dojke. Okretanje anatomskog implantata u džepu je postoperativna komplikacija jer se oblik dojke drastično mijenja i djeluje neprirodno. Na svu sreću, okretanje anatomskog implantata je vrlo rijetko i može se lako spriječiti pravilnim oblikovanjem džepa, nošenjem specijalnog grudnjaka i izbjegavanjem grubih manipulacija s grudima u prva dva postoperativna mjeseca.

U zaključku se može reći da su najnoviji silikonski implantati izuzetno sigurni, trajni, zadržavaju stalan oblik, biokompatibilni (to znači da ih organizam odlično podnosi), nisu kancerogeni; pacijenticama i kirurzima daju velik raspon najrazličitijih oblika i volumena, te da su praćeni sa vrlo malim postotkom postoperativnih komplikacija.

Koliko traje i kako izgleda postoperativni period?
Nakon operacije pacijentica boravi u sobi za oporavak sljedeća 24 sata. Kako bi se minimizirao rizik od postoperativne infekcije, intravenski se primjenjuje antibiotik osam do šesnaest sati nakon operacije, a nakon toga peroralno sljedećih nekoliko dana. Previjanje rana vrši se svaka dva do tri dana. U prvih nekoliko dana nakon operacije može se pojaviti blago povišena temperatura koju nije potrebno liječiti, jer se radi o uobičajenoj postoperativnoj resorpcijskoj temperaturi. Sljedećih mjesec dana pacijentica mora spavati na ledima.

Pri otpustu iz ordinacije pacijentici se postavlja poseban grudnjak koji idealno fiksira dojke i štiti ih od vanjskih trauma. Taj grudnjak mora se nositi tijekom 24 sata u naredna četiri tjedna. Pacijentica bi morala pod svaku cijenu izbjegavati tjelesne aktivnosti i fizičku manipulaciju grudima najmanje četiri tjedna nakon operacije. Hematomi i otekline grudi traju dva do četiri tjedna, a najizraženiji su dva do četiri dana nakon operacije. Šavovi se vade dva tjedna nakon operacije. U periodu od dva tjedna nakon operacije pacijentica ne smije uzimati aspirin (potencira nastanak hematoma).

Kompletan članak možete pročitati ovdje

Napomene

  • eKlinika organizira besplatan prijevoz do poliklinike na području Zagreba. Molimo Vas da nas za sve detalje kontaktirate 3 dana prije termina na besplatni broj 0800 3637
  • Zdravstvenu uslugu je moguće koristiti odmah nakon kupnje
  • Ponuda uključuje: Estetsko povećanje dojki Polytech okruglim silikonskim implantatima i kompletnu postoperativnu njegu.
  • Nakon kupnje kupona potrebno se javiti u Polikliniku radi dogovora o preoperativnom pregledu
  • Najava 2 dana unaprijed na 01/2330-848
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!

Ordinacija Ostojić

„Ordinacija Ostojić“ osnovana je u veljači 1995. godine. Ordinacija prati suvremena medicinska dostignuća, posebno na području medicinske tehnologije, što znači da je vrhunski opremljena najsuvremenijom medicinskom aparaturom. Osoblje u Ordinaciji se stalno stručno usavršava redovitim pohađanjem domaćih i međunarodnih seminara i kongresa. Poseban naglasak u radu Ordinacije je izuzetno ljubazan pristup i odnos prema pacijentu te maksimalno prilagođavanje zahtjevima i željama pacijenta.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak - Petak: 09:00 - 19:00, Subota: 09:00 - 12:00

Adresa i kontakt:

Pokornoga ulica 6, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: 01/2330-848
ordinacija.ostojic@gmail.com
http://www.ordinacija-ostojic.hr/