Kolonoskopija – Endoskopska metoda pregleda debelog crijeva

-25%
108,43 €
144,67 €
-25%
144,67 € 108,43 €
Ponuda istekla

Slutite na bolest debelog crijeva?
Kolonoskopija je endoskopska dijagnostička metoda pomoću koje se vrši pregled debelog crijeva i završnog dijela tankog crijeva. Pretraga se obavlja savitljivim kolonoskopom, a na monitor se prenosi slika visoke rezolucije koja omogućuje da se primjete najmanji detalji i najsitnije promjene. Poduzima se pri pojavi krvi u stolici, sumnji na upalu (kolitis, ulcerozni kolitis i/ili Crohn-ova bolest) ili rak u debelom crijevu, nejasnim bolovima u trbuhu ili kod nekih drugih indikacija.

Pregled - treba učiniti kod svake relativno naglo nastale promjene ritma pražnjenja crijeva, pojave razdoblja zatvora koji se izmjenjuju sa pojavom proljeva, neobjašnjivom boli u trbuhu, pojavi krvi u stolici ili nakon stolice. Tijekom pretrage može se uzeti uzorak tkiva za analizu (biopsiju). Taj postupak je bezbolan. Polipi crijeva se ambulantno odstranjuju jedino ako su maleni i na uskoj bazi. Odluka o odstranjenju polipa ambulantno ovisi isključivo o procijeni liječnika koji radi kolonoskopiju. Uzimanje uzorka i polipektomija su bezbolni postupci.

Što se događa nakon pregleda?

Iza pregleda možete kratkotrajno imati osjećaj nelagode i blage grčeve u trbuhu, ponekad sa nagonom na stolicu, uglavnom zbog zraka koji se kroz endoskop upuhuje u vaše crijevo tijekom pregleda. Ako ste bili u anesteziji, neko ćete vrijeme, ne više od sat vremena, provesti u prostoru Poliklinike.
Vaš će Vam liječnik odmah priopćiti nalaz pri pregledu, a ako je uzimana biopsija za patohistološku analizu, rezultat ćete dobiti za nekoliko dana.

Poliklinika Kvarantan”  je ustanova koja može kompletno dijagnostičkički i terapijski zbrinuti sve bolesnike iz područja unutarnjih bolesti. Važno je naglasiti da prim.dr. Marino Kvarantan nakon što su gotovi svi nalazi još jednom porazgovara s pregledanicima, objasni nalaze, pruži usmene i pismene upute o lijekovima, dijetama ili ostalim terapijskim postupcima. Otvorena je i mogućnost dodatnog telefonskog ili e-mail konzultiranja.

"Kolonoskopija se preporuča u svih starijih od pedeset godina sa podacima o raku debelog crijeva u obitelji, preporuča se i kao preventivni pregled iznad pedesete godine života, zbog povećane učestalosti karcinom debelog crijeva u zrelijoj životnoj dobi."
prim.dr. Marino Kvarantan, specijalist internist

Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
  • Ponuda uključuje: kolonoskopiju (pregled debelog crijeva i završnog dijela tankog crijeva).
  • Moguća nadoplata za anesteziju na licu mjesta (950 kn) - obavezno naglasiti pri narudžbi
  • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje.
  • Potrebna najava 2 unaprijed na 01/2304-320.
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!
  • VAŽNO! Kratkotrajna intravenozna anestezija nije uključena u ponudu. Mogućnost nadoplate usluge uz prethodnu najavu.

Poliklinika Kvarantan

Poliklinika Kvarantan koncipirana je kao ustanova koja može kompletno dijagnostički i terapijski zbrinuti sve bolesnike iz područja unutarnjih bolesti. Poseban naglasak je na zbrinjavanju složenih bolesnika koji uzimaju puno lijekova te nastojanju da se izabere racionalna kombinacija lijekova.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak i srijeda od 15 do 20 sati utorak, četvrtak i petak od 9 do 15 sati

Adresa i kontakt:

Njegoševa ulica 4A, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: 098/ 323 243, 01/ 2304 320
poliklinika.kvarantan@gmail.com
http://poliklinika-kvarantan.hr/