Gastroskopija uz mogućnost uzimanja materijala za pregled Helicobacter pylori

-25%
560,00 Kn
750,00 Kn
-25%
750,00 Kn 560,00 Kn
Kupi

Primijetili ste simptome nelagode ili boli u gornjem dijelu trbuha ili imate teškoće pri gutanju?
Gastroskopija, poznata još kao gornja endoskopija i ezofagogastroduodenoskopija je postupak koji omogućuje liječniku da detaljno pregleda vaš jednjak, želudac i dvanaesnik. Riječ o još uvijek najboljoj i najtočnijoj pretrazi za analizu jednjaka, želuca i dvanaesnika, a traje sam jednu minutu te je, iako neugodna, potpuno bezbolna. Današnji su aparati, naime, manjeg promjera, manji od normalnog zalogaja. No, osjećaj na povraćanje pobuđuje dužina aparata.
Gastroskopija je zasad nezamjenjiva jer daje najbolji uvid u promjene unutar šupljih organa gornjeg dijela probavnog sustava, dok radiologija može bolje prikazati promjene u motoričkoj funkciji organa. S obzirom na postojanje mnogih i različitih bolesti, obje su pretrage korisne, samo im je namjena različita. Tri su osnovna razloga zbog kojih upotrebljavamo gastroskopiju:

 1. Postavljanje dijagnoze uz mogućnost uzimanja materijala za pregled pod mikroskopom te dokazivanja infekcije s Helicobacter pylori. Helicobacter pylori (HP) je spiralna bakterija koja je nađena na sluznici čovjekova želuca. Način prijenosa HP infekcije još nije potpuno istražen. Sva dosadašnja saznanja govore u prilog tome da se infekcija prenosi izravno od zaražene osobe na zdravu osobu
 2. Mogućnost intervencije, posebno radi zaustavljanja različitih krvarenja te postavljanja nekih proteza u slučaju zloćudnih bolesti
 3. Potreba praćenja nekih bolest.

Pregled – izvodi se u pacijenata sa simptomima nelagode ili boli u gornjem dijelu trbuha, mučnine, nagona na povraćanje, žgaravice ili teškoća u gutanju. Gastoskop je savitljiva glatka cijev sa rasvjetom na vrhu, debljine vašeg malog prsta, uvodi se kroz usta do jednjaka, želuca i dvanaesnika. Metoda je vrlo pouzdana u otkrivanju uzroka krvarenja, upale, vrijeda ili tumora jednjaka, želuca i dvanaesnika. Pri endoskopiji je moguće učiniti bezbolnu biopsiju specijalnim instrumentom, a uzeto se tkivo kasnije posebno analizira. Gastroskopija se lakše podnosi ako se primijeni anestezija.

Poliklinika Kvarantan”  je ustanova koja može kompletno dijagnostičkički i terapijski zbrinuti sve bolesnike iz područja unutarnjih bolesti. Važno je naglasiti da prim.dr. Marino Kvarantan nakon što su gotovi svi nalazi još jednom porazgovara s pregledanicima, objasni nalaze, pruži usmene i pismene upute o lijekovima, dijetama ili ostalim terapijskim postupcima. Otvorena je i mogućnost dodatnog telefonskog ili e-mail konzultiranja.

"Gastroskopija u pacijenata redovito izaziva strah, ali valja reći da je riječ o još uvijek najboljoj i najtočnijoj pretrazi za analizu jednjaka, želuca i dvanaesnika."
prim.dr. Marino Kvarantan, specijalist internist

Napomene

 • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
 • Ponuda uključuje: gastroskopiju (detaljan pregled jednjaka, želuca i dvanesnika).
 • Moguća nadoplata za anesteziju na licu mjesta (950 kn) - obavezno naglasiti pri narudžbi
 • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje.
  Potrebna najava unaprijed na 01/2304-320.
 • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
 • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!

Poliklinika Kvarantan

Poliklinika Kvarantan koncipirana je kao ustanova koja može kompletno dijagnostički i terapijski zbrinuti sve bolesnike iz područja unutarnjih bolesti. Poseban naglasak je na zbrinjavanju složenih bolesnika koji uzimaju puno lijekova te nastojanju da se izabere racionalna kombinacija lijekova.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak i srijeda od 15 do 20 sati utorak, četvrtak i petak od 9 do 15 sati

Adresa i kontakt:

Njegoševa ulica 4A, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: 098/ 323 243, 01/ 2304 320
poliklinika.kvarantan@gmail.com
http://poliklinika-kvarantan.hr/