Elektrokoagulacija (ECG) - Liječenje ranice vrata maternice

-30%
74,32 €
106,18 €
-30%
106,18 € 74,32 €
Kupi

Riješite upalu kronične iritacije/infekcije maternice bezbolno i bez anestezije.

Primijetili ste da često imate skoro stalan, pojačani iscjedak, ponekad neugodnog mirisa i sukrvav. Radi se o kroničnim upalama ranice i vrata maternice, a takva ranica postaje "fokus" iz kojeg kreću uvijek nove upale.

Maternica kao zatvoreni organ je sterilna, sekret je alkalan. Izvrnuta, nježna sluznica na vratu, ranica, nalazi se na krivom mjestu (ektopičnom, zato ime ektopia), uronjena u krivi, kiseli medij. Zbog toga je u trajnom stanju nadraženosti, sklona upali.
Jedna od mogućnosti liječenja crvenila vrata maternice (erythroplakia portionis uteri). Epitel kanala vrata maternice ponekad izlazi na njegovu površinu. Situacija je češća u žena koje su vaginalno rodile jer se pri porodu izvrne ušće maternice. Nezaštićeni cilindrični epitel je tako pod salnim utjecajem sekreta rodnice čiji mikroorganizmi naseljavanjem na površinu eritroplakije podržavaju kroničnu iritaciju/infekciju tog područja. Posljedice su pojačana sekrecija (iscjedak) koju nije moguće do kraja zaliječiti vaginalnim lijekovima.

Upale se nažalost često vraćaju, pa se definitivno izlječenje ranice postiže elektrokoagulacijom čime se uništavaju površne stanice eritroplakije te sustavom preraštanja okolnog pločastog epitela nestaje crvena površina a time i simptomi. Ambulantni zahvat je bezbolan i kratkotrajan, bez anestezije.

"Ranica vrata maternice nije nikakva posljedica traume, a situacija je češća u žena koje su vaginalno rodile jer se pri porodu izvrne ušće maternice."
prim.dr.sc. Ivan Fistonić, specijalist ginekologije i opstetricije

Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
  • Ponuda uključuje: pregled specijalista, elektrokoagulaciju, konzultacije.
  • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje.
  • Najava 2 dana unaprijed na 01/4855-041.
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!

Poliklinika Fistonić d.o.o.

Specijalist ginekologije i opstetricije prim.dr.sc. Ivan Fistonić iz privatne ginekološke ordinacije Fistonić jedan je od vodećih stručnjaka na području ginekologije.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak - Petak: 8-16h

Adresa i kontakt:

Preradovićeva ulica 10, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: 01/4855-041
info@ordinacija-fistonic.hr
http://www.ordinacija-fistonic.hr/