Detaljan pregled vidnog polja u Poliklinici Medić-Jukić!

-50%
19,91 €
39,82 €
-50%
39,82 € 19,91 €
Ponuda istekla

Osim uredne vidne oštrine, za zadovoljavajuće obavljanje svakodnevnih funkcija potrebno je i uredno vidno polje. Ono predstavlja ukupnu površinu, izraženu u stupnjevima, koju osoba može zamijetiti, a da ne pomiče oči ili glavu. Tijekom života, raspon i kvaliteta vidnog polja se smanjuju. Izgled vidnog polja svakog oka govori o kvaliteti određenih područja mrežnice i odgovarajućih živčanih vlakana koja provode vidni signal. Ako su ona oštećena, zamjećuje se ispad u vidnom polju.

Dvije su različite metode pregleda vidnog polja: statička i dinamička perimetrija. Odabir odgovarajuće metode ovisi o  raznim stanjima oka. Ovisno o bolesti koja se istražuje, postoje specijalizirani programi za ispitivanje vidnog polja, koji su usmjereni prema neurološkim ili oftalmološkim ispadima. Osim glaukoma, gdje je nalaz vidnog polja vrlo važna informacija u ranom postavljanju dijagnoze, ispitivanje vidnog polja se koristi i kod bolesti žute pjege (makule), upala vidnog živca, tumora hipofize (mozga) te drugih neuroloških i neurooftalmoloških stanja.

Ispitivanje vidnog polja zahtijeva suradnju i usredotočenost pacijenta. Budući da se izvodi s korigiranom refrakcijskom greškom, pacijent treba ponijeti naočale ili leće. Trajanje pregleda je 10-60 minuta, ovisno o programu za ispitivanje vidnog polja koji se traži. Osim usmenih uputa, nisu potrebne posebne pripreme pacijenta. Slikovni zapis i nalaz uz očitanje izdaju se neposredno nakon pretrage.

Sve detalje o postupku možete pročitati ovdje.

Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
  • Ponuda uključuje: detaljan pregled vidnog polja (perimetrija).
  • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje
  • Najava 4 dana unaprijed na 021/343-049.
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!

Poliklinika za oftalmologiju dr. Medić, dr. Jukić

Očna poliklinika Medić, Jukić u Splitu njeguje dugu tradiciju izvrsnosti u oftalmologiji. Koristimo isključivo najsuvremeniju opremu za dijagnostiku i liječenje očnih bolesti. Kao primjer najnovije tehnologije izdvajamo Allegretto EyeQ laser, izuzetne brzine i preciznosti, kojem su potrebne samo dvije sekunde da skine cijelu dioptriju. Uz novu tehnologiju i vrhunski tim liječnika, garancija kvalitete po propisima struke je i ISO certifikat 9001:2008.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak 08:00 – 20:00 h, Subota: po dogovoru

Adresa i kontakt:

Ul. Vladimira Terzića 7 | Karta
Telefon: 021/343-049
ocna.poliklinika@gmail.com
http://ocna-poliklinika.eu/