DNA test koagulacije - Određivanje genskih predispozicija za stvaranje krvnih ugrušaka

-30%
167,23 €
238,90 €
-30%
238,90 € 167,23 €
Ponuda istekla

Trebate odgovor na pitanje nosite li genski rizik za poremećaj koagulacije?
Zbog poremećaja u koagulaciji može doći do stvaranja krvnih ugrušaka koji uzrokuju začepljenje krvnih žila. Rizik se višestruko povećava kod genske predispozicije za stvaranje krvnih ugrušaka. Žene kod kojih se utvrdi postojanje povećanog rizika trebale bi izbjegavati oralne kontraceptive, a u trudnoći biti pod stalnim nadzorom liječnika.
Rano otkrivanje rizika može spriječiti neugodne posljedice
nastale stvaranjem krvnih ugrušaka. Analizom DNA korištenjem najnovije tehnologije pirosekvenciranja, koja se trenutno u Hrvatskoj provodi jedino u laboratoriju tvrtke Genos, moguće je potpuno bezbolno, pouzdano i brzo utvrditi postojanje genske predispozicije za stvaranje ugruška. Analiziraju se geni koji sudjeluju u zgrušavanju krvi (Faktor V, Protrombin, MTHFR (2 pozicije), PAI-1, Faktor XIII).

U kojim slučajevima se preporuča napraviti testiranje?
TRUDNOĆA
Tijekom trudnoće i nakon poroda rizik za nastanak krvnog ugruška povećava se do 4 puta te može doći do brojnih komplikacija. Postoji li genska predispozicija, žena bi tijekom trudnoće trebala biti pod stalnim liječničkim nadzorom te prema potrebi uzimati lijekove protiv zgrušavanja krvi. Testirati bi se trebala svaka žena koja planira biti ili jest trudna.

HORMONSKA KONTRACEPCIJA
Uzimanje hormonalnih kontraceptiva oko 5 puta povećava rizik za stvaranjem krvnih ugrušaka. Za žene s genskom predispozicijom taj je rizik povećan za oko 32 puta. Postoji li genska predispozicija za trombofiliju, žena bi trebala izbjegavati oralne kontraceptive.

LIJEČENJE NEPLODNOSTI
Kod liječenja neplodnosti vrlo je važna prokrvljenost kako bi došlo do uspješnog začeća. Osim toga, zbog hormonske terapije koja se koristi prilikom postupka potpomognute (umjetne) oplodnje može doći do povećanog zgrušavanja krvi i nastanka ugruška. Stoga se kod liječenja neplodnosti preporuča odrediti je li kod žene prisutna genska predispozicija za poremećaj zgrušavanja.

SPONTANI POBAČAJ/I
Poremećaj zgrušavanja krvi može negativno utjecati na funkciju posteljice i posljedično dovesti do gubitka djeteta. Kod čak 50% žena koje su imale spontani pobačaj uočen je poremećaj koagulacije. Otkrivanje genske predispozicije za trombofiliju bitno je kako bi žena mogla primiti odgovarajuću terapiju i iznijeti trudnoću do kraja.

Kako se provodi testiranje?
Testiranje se provodi analizom DNA iz uzorka brisa sluznice usne šupljine. Postupak izuzimanja uzorka je u potpunosti bezbolan i traje svega 10-15 sekundi.

"Rano otkrivanje rizika može spriječiti neugodne posljedice nastale stvaranjem krvnih ugrušaka."
prof.dr.sc. Gordan Lauc, predsjednik uprave i stalni sudski vještak

Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
  • Ponuda uključuje: DNA test koagulacije za određivanje genskih polimorfizama faktora koagulacije.
  • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje.
  • Najava 3 dana unaprijed na 01/2352-660.
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!
  • VAŽNO! Rezultati testiranja su gotovi nakon 10 radnih dana od uzimanja brisa.

GENOS DNA laboratorij

GENOS DNA laboratorij prvi je privatni DNA laboratorij u ovom dijelu Europe, a stalnim ulaganjem u znanstveno-istraživačke projekte pozicionirao se u vrh suvremene svjetske znanosti. Stručnjaci u Genosu znanstvena otkrića pretvaraju u nove proizvode i usluge dostupne na domaćem i međunarodnom tržištu. Genos sve analize provodi u svom suvremeno opremljenom laboratoriju u Zagrebu, a u ponudi su različiti DNA testovi iz područja forenzike, molekularne dijagnostike i nutricionistike.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak - Petak: 09-15:30h

Adresa i kontakt:

Hondlova ulica 2, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: 01/2352-660
info@genos.hr
http://www.genos.hr