Color doppler vena ili arterija nogu!

-25%
39,82 €
53,09 €
-25%
53,09 € 39,82 €
Ponuda istekla

Doppler-sonografija (Color-Doppler ultrazvuk) krvnih žila nogu je neinvazivna metoda koja pruža uvid u građu, strukturu i cirkulaciju arterija i vena. 
Color Doppler arterija je pretraga koja omogućava prikaz anatomske građe i funkcionalnih promjena na suženoj ili začepljenoj arteriji. Posljedice suženja arterija nogu su bolovi pri hodu u mišićima nogu, vidljive promjene boje kože i temperature okrajina. 

Color Doppler vena je pretraga koja se koristi u dijagnostici proširenih vena kao i otkrivanju ugrušaka (tromba) u površnim i dubokim venama nogu, uz procjenu brzine protoka krvi. Najčešći simptomi oštećenja venske cirkulacije su oticanje nogu, bolovi, težina u nogama, pečenje i svrbež. Pretraga je posebno opravdana kod gangrenoznih promjena, oteklina nogu te vidljivo proširenih vena.
Color doppler ultrazvuk je potpuno bezbolan. Izvodi se u ležećem i stojećem položaju, prislanjanjem sonde na promatrane krvne žile. Ova je pretraga dinamička, jer tijekom snimanja na ekranu vidimo subjektivni prikaz krvnih žila, zapravo njihov sadržaj tj. krvne stanice koje se kreću – cirkuliraju u raznim smjerovima. Na taj način opisujemo krvne žile, otkrivamo jesu li krvne žile sužene, da li postoje plakovi na stijenkama krvnih žila (aterosklerotske promjene), je li protok krvi ubrzan ili usporen te otkrivamo da li postoje zastoji u cirkulaciji. Tijekom snimanja na monitoru se prikazuje slika krvne žile, koju liječnik može isprintati i priložiti uz pisani nalaz.  Patološke promjene prikazuju se kao suženje ili potpuno začepljenje krvnih žila, što je najčešće kod ateroskleroze (arterije) ili tromboze vena. 

Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
  • Ponuda uključuje: color doppler vena ili arterija obje noge
  • Najava 7 dana unaprijed na 01/3633-025
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!

Poliklinika Svečnjak

Poliklinika Svečnjak, punim nazivom Poliklinika za ginekologiju i opstetriciju, internu medicinu i radiologiju – mamografiju SVEČNJAK, Zagreb, Kružna 49, Jarun, osnovana je 1997. godine. Obzirom na koncept moderne medicine 21. stoljeća i orijentaciju u smjeru prevencije nastanka kroničnih bolesti, Poliklinka je svoje stručne aktivnosti usmjerila na rano otkrivanje bolesti te se primarno specijalizirala sa obavljanje sistematskih pregleda posebno prilagođenih potrebama klijenata. Kako bi pacijentima nakon sistematskog pregleda mogli pružiti cjelovitu zdravstvenu skrb i omogućili nastavak liječenja u poznatoj sredini, tijekom godina proširili su djelatnost te unutar interne medicine otvorili i sub-specijalističke ambulante (kardiološka, nefrološka, endokrinološka, pulmološka…) sa kompletnom dijagnostičkom obradom i liječenjem.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak - Petak 08.00 - 13.00 i 14.00 - 19.00

Adresa i kontakt:

Kružna ulica 49, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: 01/3633-025, 091/2112-182
info@poliklinika-svecnjak-jarun.com
http://www.poliklinika-svecnjak-jarun.com/, https://www.facebook.com/PoliklinikaSvecnjak?fref=ts