CT - Kompjuterizirana tomografija mozga

-50%
53,09 €
106,18 €
-50%
106,18 € 53,09 €
Ponuda istekla

CT – pretraga za što jasniju kliničku sliku ili kod već utvrđenih patoloških problema, poglavito u bolesnika s kroničnim i malignim bolestima.
Višeslojna kompjuterska tomografija (MSCT) ostvarila je detaljan anatomski prikaz presjeka ljudskog tijela uz značajno smanjenje izloženosti zračenju, a kompjuterska rekonstrukcija snimanih presjeka u tri dimenzije omogućila je prostornu analize snimanog podrucja. Iako MSCT prikazuje sve dijelove ljudskog tijela, posebno je uspješan u slikovnoj analizi koštanih struktura poglavito orbita, paranazalnih sinusa, te srednjeg i unutarnjeg uha.
S velikim uspjehom se primjenjuje za prikaz torakalnih organa (pluća, pleure, bronha, krvnih žila i limfnih čvorova) kao i šupljih organa ukljucivši srce.

Pregled kontrolni pregled se izvodi pri ifizikalnim uvjetima snimanja, a pregled omogućuje preciznu morfološku i prostornu analizu patološkog procesa, te pridonosi objektivnijoj procjeni učinkovitosti provedene terapije.
Tijek pretrage traje približno 5 minuta, a u to vrijeme bolesnik mora ležati potpuno mirno jer i najmanje kretanje remete sliku i njezinu interpretaciju.
Kontrasno sredstvo u kompjuteriziranoj tomografiji kontrastno sredstvo primjenjuje se kada to odredi liječnik, i to samo onda ako postoji promjena tkiva (patološki proces), i potreba za određivanje prirode procesa. Liječnik će Vas posebno upozoriti ako je potrebno primjeniti kontrastno sredstvo te će Vas pitati za sklonost alergijskim reakcijama. Kontrastno sredstvo se plaća zasebno.
Poliklinika za radiologiju i neurologiju Dijagnostika 2000 prva je privatna dijagnostička ustanova u Hrvatskoj opremljena aparatom za magnetsku rezonancu (MR). Snimanja obavljaju ing. med. radiologije s višegodišnjim iskustom, a pretragu prate i promptno interpretiraju nalaze vrhunski stručnjaci pojedinih područja radiologije s 15-godišnjim iskustvom rada na MR-u, te više od 20-godišnjim iskustvom rada na CT-u.
"CT se može primijeniti rutinski, ali je izričito uspješna u slikovnoj kontroli bolesnika s nejasnom kliničkom slikom ili već utvrđenim patološkim promjenama, a poglavito u bolesnika s kroničnim i malignim bolestima."dr. med. Bojan Jernej, specijalist radiolog

Napomene

  • Zdravstvenu uslugu moguće je koristiti odmah nakon kupnje.
  • Ponuda uključuje: CT mozga.
  • Postupak snimanja kompjuteriziranom tomografijom traje 1h.
  • Cjenik zdravstvenih usluga možete pogledati ovdje.
  • Najava 2 dana unaprijed na 01/4556-282.
  • Zdravstvena usluga se smatra iskorištenom ukoliko je pacijent rezervirao termin, a nije došao ili otkazao 24 sata ranije.
  • Rok iskoristivosti zdravstvene usluge je 30 dana od datuma kupnje!
  • Napomena! Anestezija nije uračunata u cijenu i zasebno se plaća u poliklinici Dijagnostika 2000.

Dijagnostika 2000 - Poliklinika za radiologiju i neurologiju

Znanjem i dugogodišnjim iskustvom svojih djelatnika, djelom stečenim i u inozemstvu, Dijagnostika 2000 postala je centar izvrsnosti, Zasnovan na svjetskim standardima organizacije rada, prvenstveno u radiološkoj struci, uz neprestano praćenje i usavršavanje najsuvremenijih dijagnostičkih metoda.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak - Petak: 8-16h

Adresa i kontakt:

Martićeva ulica 63A, Zagreb, Hrvatska | Karta
Telefon: 01/4556-282, 01/4640-902
info@dijagnostika2000.hr
http://www.dijagnostika2000.hr/